Veckobrev vecka 2

Då var det dags för vårterminen, hoppas alla haft ett skönt jullov och vilat upp sig för kommande termin. Era barn har nu gjort ”halvtid” hos oss på Kometen. Tvåan är ett viktigt mellanår då vi tränar hårt för att komma vidare med det vi startade med i ettan. För att sen i trean ytterligare utveckla kunskaperna mot målen. Det är verkligen jätteroligt att få jobba med era barn som gärna vill lära sig nya saker.

I början av terminen kommer vi att dra igång ett tema där vi kommer att arbeta med Elsa Beskows böcker och Alice Tegners sånger. Vi kommer att läsa, skriva, måla, pyssla, baka, sjunga, spela teater mm inom temat. Som avslutning på temat kommer vi att ha en föreställning där vi bjuder in familj och vänner. Det blir någon gång innan eller strax efter sportlovet. Återkommer om dag och tid så snart vi bestämt så ni kan lägga in i almanackan.

I No kommer vi att jobba med rymden. Vi kommer att lära oss jordens, solens och månens rörelser i förhållande till varandra. Månens olika faser. Stjärnbilder och stjärnhimlens utseende vid olika tider på året. Hur man idag tror att universum skapades. Vi kommer även att använda oss av myter och berättelser för att jämföra med hur människor trodde/tänkte om universum förr i tiden i olika kulturer.

Under lovet så upptäcktes hårlus på flera av barnen i klassen och Ewa. Nu är det jätteviktigt att alla kollar hemma dagligen så att vi inte får stor spridning på lössen. De kan vara svåra att upptäcka och jag rekommenderar att man använder sig av en luskam och att man kammar över något vitt, tex vitt papper, lakan eller över badkaret. Väldigt svårt, omöjligt skulle jag säga, att se dem när man bara tittar i håret. Då har de blivit väldigt många i så fall…. På apoteket finns medel som är effektivt både mot löss och ägg och bara behöver användas en gång. Ewa testade det som Konsum hade och det var inte lika bra, omständig procedur efteråt och det var svårt att tvätta ur så man kände sig fet i håret flera dagar efteråt.

Alla med långt hår ska ha håret uppsatt. Inga lån av mössor och hårborstar/kammar.

Kom ihåg:
måndag: idrott inomhus, ombyte, skor och handduk

onsdag: läsläxa delas ut, tillbaka på fredag

fredag: biblioteket

Kolla barnens hår varje dag! Upptäcker ni lus så kolla övriga familjen också!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *